Yoga

Stijlen

We bieden verschillende soorten yoga aan. Ben je op zoek naar ontspanning of juist wat pit? Hier vind je de les die het beste bij jou past. De sterren geven de intensiteit aan, hoe meer sterren hoe intensiever de les.

bekijk de stijlen
bekijk de stijlen

Onze yoga stijlen

HATHA YOGA ****
Di

In Hatha Yoga beoefenen we asana’s (houdingen) die ons lichaam sterker en flexibeler maken. Door Hatha Yoga te beoefenen leer je jezelf om lichaam en geest wat meer samen te brengen. Je leert te luisteren naar je lichaam en alles volledig te voelen. Het gebruik van de adem speelt een cruciale rol hierin. Hou je wel van wat pit? Dan is dit de les voor jou.

Dinsdag 19.30 - 20.30 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
YIN YOGA **
Wo/vr

In Yin Yoga zoeken we de stilte op, in de houding en binnenin. De houdingen die we beoefenen zijn doorgaans liggend of zittend. Yin Yoga zorgt ervoor dat onze gewrichten en ons bindweefsel sterker en soepeler worden. Hoe? Door langer in een houding te blijven. De lessen zijn doorgaans erg populair doordat je niet actief hoeft te bewegen, maar toch voelt dat je voor je lichaam zorgt. Het is iedere keer weer een verrassing wat je tegenkomt wanneer we ruimte maken in het lichaam.

Woensdag 19.30 - 20.30 uur - Vrijdag 09.15 - 10.15 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
HATHA / YIN YOGA ***
Ma/wo

Ben jij een Hatha EN Yin Yoga fan? Kom dan lekker naar deze les waarin deze vormen worden gecombineerd. We starten de les actief en eindigen zo ontspannen mogelijk.

Maandag 19.30 - 20.30 uur - Woensdag 09.15 - 10.15 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
SLOW FLOW YOGA ***
WOE/Do

Deze les bevat de nodige uitdaging zoals je die ook tegenkomt in de Hatha en Body Balance lessen, maar is anders omdat de bewegingen vloeiend in elkaar overlopen en worden afgewisseld met houdingen die wat rustiger zijn en die we iets langer vasthouden. Zie het als een Hatha/Yin, maar dan in een flow. Deze les wordt de ene week gegeven op woensdagochtend en de andere week op donderdagavond.

Woensdag 09.15 - 10.15 uur - Donderdag 19.30 - 20.30 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
BODY BALANCE ****
Zo

Body Balance is een les waarin je kan genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates op prachtige muziek. Body Balance wordt gezien als een holistische workout waarmee je je lichaam in een staat van rust, harmonie en balans brengt door lekker bezig te zijn.

Zondag 10.30 - 11.30 uur (m.i.v. april 2023)

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
YOGA NIDRA *
vrij

Een les waarin je lekker mag liggen. Tijdens Yoga Nidra kom je in een diepe ontspanning waardoor het zenuwstelsel kalmeert en het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd wordt. Deze diepe ontspanning maakt het makkelijker om emotionele en fysieke spanningen los te laten. Je brengt je hoofd tot rust, waardoor je niet alleen stress, maar ook negatieve gedachtes en overtuigingen los kan laten. En door het loslaten van de mind, bereiken we een punt waarin we dicht bij onze intuîtie komen en weer dicht bij onszelf.

1x per maand op vrijdag 19.30 - 20.30 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!
Relaxing yin **
VRIJ

Een Yin Yoga les die volledig bestaat uit rustgevende houdingen en waar je geen activerende houding in tegen gaat komen. In deze les ontladen we onszelf van de week die achter ons ligt zodat we heerlijk ontspannen kunnen beginnen aan het weekend.

Vrijdag 19.30 - 20.30 uur

ik wil meedoen!
ik wil meedoen!