Say

Hello

OGuru Yoga
Grotestraat 8
7607 CM Almelo
info@oguruyoga.nl
06 38 88 02 45

aanmelden voor proefles
aanmelden proefles

Veelgestelde vragen

WELKE ABONNEMENTEN ZIJN ER?

Er zijn diverse constructies mogelijk bij ons. Zo zijn er losse lessen, strippenkaarten en abonnementen voor 1 les per week of een onbeperkt aantal lessen. Alle abonnementen hebben een opzegtermijn van een maand. Je vindt de mogelijkheden op onze tarieven pagina op Momoyoga.

MOET IK LENIG ZIJN?

Dat je lenig moet zijn om yoga te beoefenen is een veelvoorkomende misvatting. Het lenig zijn heeft er namelijk vrij weinig mee te maken en is alleen maar een gevolg van regelmatige beoefening. Als je een lichaam hebt, kan je yoga doen. Zo simpel is ie eigenlijk.

WAAR KAN IK MIJN FIETS OF AUTO KWIJT?

Tegenover de studio is een klein straatje te vinden (bij de leeuw) waar je je fiets kan stallen. Kom je met de auto kan je onder andere parkeren in de Oranjestraat, Molenstraat, achter Rohof (Willemsgang) of achter de Grote kerk.

WAT ALS IK EEN KEER NIET KAN?

Iedereen met een abonnement heeft recht op 5 lessen per maand. Kan je een keer een week niet, kan je de week daarop bijvoorbeeld twee keer komen. Lukt het je niet de niet gebruikte les binnen de maand op te maken? Dan kunnen we hem in overleg 1 maand voor je verlengen.

WAT ALS IK na mijn proefles MEER LESSEN WIL PROBEREN?

Heb je een proefles gedaan, maar wil je graag nog wat andere yogavormen proberen voordat je besluit of je lid wil worden? Dan hebben wij een strippenkaart met 3 lessen voor jou.

MET WELKE LES KAN IK HET BESTE BEGINNEN?

De meest gestelde vraag in onze mailbox is ‘Met welke les kan ik het beste beginnen?’. Ons antwoord de Hatha / Yin. Deze les geeft je de beste indruk van het verschil tussen Hatha Yoga en Yin Yoga en jou direct richting wat nou eigenlijk het beste bij je past. Reageer je beter op de beweging uit de Hatha of de rust in de Yin? Vraagt je lichaam om ruimte in je spieren of ruimte in je bindweefsel? Wordt het stiller in je hoofd door inspanning of door ontspanning? Deze les geeft je antwoord op al deze vragen. En misschien vind je ook gewoon de combinatie wel mega fijn.

WAAROM ZIJN ER GEEN SPIEGELS IN DE ZAAL?

Bij Yoga willen we met de aandacht naar binnen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk prikkels buiten onszelf proberen te verminderen. Wanneer er spiegels zijn hebben we de natuurlijke neiging om erin te kijken. Ook tijdens houdingen gaan we kijken hoe we in de houding staan en of we hier en daar nog een aanpassing kunnen doen. Ook dat is allemaal weer aandacht die gericht is naar buiten en onze buitenkant. Terwijl het niet gaat om hoe het eruit ziet, maar het erom gaat wat je ziet wanneer je met je aandacht naar binnen gaat.

HOE MELD IK ME AAN?

Via www.momoyoga.com/oguruyoga kan je een account aanmaken en je aanmelden voor een proefles. Na je proefles kan je via je account makkelijk zelf je strippenkaart of abonnement instellen en via Momoyoga je lessen boeken.

WAAR VIND IK ALLE INFORMATIE VOOR MIJN EERSTE LES?

Nadat je je hebt aangemeld voor een proefles ontvang je van ons een appje met alle informatie die goed is om te weten voor je eerste les.

WAT IS DE YOGA ALLIANCE?

De Yoga Alliance bewaakt op internationaal niveau de kwaliteit van yogadocenten en opleidingen. Gezien Yoga een vrij beroep is kunnen ook mensen zonder opleiding zichzelf yogadocent noemen. Dit is echter vrij gevaarlijk, omdat we heel nauw met lichaam en geest werken anatomische, psychische en spirituele kennis van groot belang zijn. Wie zich mag aansluiten bij de Yoga Alliance voldoet aan de Internationale eisen. Je kan het dus zien als een keurmerk zodat je weet dat je in goede handen bent.

Alle docenten die bij OGuru Yoga les geven komen uit geregistreerde Yoga Alliance opleidingen.

HOE MELD IK ME AAN en af VOOR EEN LES?

Alles gaat via het systeem van MomoYoga. Dit kan via de website, maar er is ook een app die je kan downloaden. Via deze app kan je je makkelijk aanmelden voor een les en ook makkelijk afmelden. Wanneer je je afmeldt via de app dan ontvangen wij daar een melding van en is het direct geregeld.

Afmelden voor een les kan tot 2 uur van te voren zodat mensen die eventueel op de wachtlijst staan nog de kans hebben om naar de studio te komen. Heb jij je niet afgemeld dan ben je helaas je credit kwijt. Ben je op tijd en heb je je afgemeld hou je hem uiteraard tegoed.

WAT BETEKENT INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST?

Soms komt het voor dat een les vol is. Wanneer dit zo is kan je je via MomoYoga inschrijven op de wachtlijst. Tot dusver komen er op de dag zelf altijd nog wat afmeldingen binnen dus de kans dat je toch nog naar de les kan van jouw voorkeur is erg groot.

HOE LANG VAN TE VOREN MOET IK AANWEZIG ZIJN?

Bij yoga is het gebruikelijk dat je iets eerder komt zodat je rustig kan installeren en ontspannen kan beginnen aan je les. De deur gaat 15 minuten voor aanvang van de les open en 5 minuten voor aanvang van de les op slot.

WAAROM MAG IK NIET DRINKEN IN DE ZAAL?

De hoofdreden dat er geen drinkflessen toegestaan zijn in de zaal is dat er in 9 van de 10 lessen altijd wel een fles met een hoop bombarie omvalt. Weg rust, weg stilte en iedereen is uit zijn of haar concentratie. Tevens is ook de handeling van het drinken een afleiding. Een afleiding van de mind die je vertelt dat je moet drinken zodat die niet met de aandacht naar binnen hoeft en een afleiding van je concentratie door het pakken van de fles, de dop open draaien en de handeling van het drinken.

Heb je ergens last van waardoor je echt geen uur zonder water kan? Overleg dat voorafgaand aan de les dan even met de docent.

WELKE KLEDING MOET IK AAN?

Tijdens de lessen zijn er momenten waarop we heel actief zijn (met uitzondering van Yin Yoga) en momenten waarbij we echt stil zitten of liggen en je snel afkoelt. Het is daarom handig je in lagen te kleden. Denk aan een sportbroek, t-shirt en een vest of trui. Zorg ook voor warme sokken. Deze komen goed van pas aan het einde van de les.

WAAROM MOET HET STIL ZIJN IN DE ZAAL?

Iedereen komt met een eigen reden en motivatie naar een yogales. De een vindt het leuk om sociaal te doen en een ander zoekt juist rust en stilte. In de studio geldt het volgende uitgangspunt. Wil je nog even kletsen? Dan doe je dat in het voorste gedeelte van de studio. Wil je alvast de rust en stilte opzoeken en rustig landen op je mat? Dan ga je lekker de zaal in en pak je daar je moment. Toch praten in de zaal? Doe dat dan op fluistertoon zodat je de mensen die op zoek zijn naar rust daar de ruimte voor geeft.

ZIJN MIJN SPULLEN VEILIG?

Er is altijd iemand aanwezig bij de garderobe wanneer de voordeur open is en tijdens de lessen is de voordeur op slot. Niemand kan bij je spullen komen dus je kan ze gerust opbergen in de kast.

ZIJN ER YOGAMATTEN IN DE YOGASTUDIO?

In de yogastudio liggen matten en meditatiekussens die je mag gebruiken. Gebruik je liever een eigen yogamat of yogahanddoek? Dan leg je deze bovenop de mat die er al ligt. Leg je niets over de mat dan reinig je na afloop de mat met de aanwezige reinigingsmiddelen voordat je de studio verlaat.

WAT MOET IK MEENEMEN?

Tijdens de eindontspanning is het gebruikelijk om onder een deken te gaan liggen. Sinds COVID gebruiken wij geen gedeelde dekens meer dus adviseren we je om een eigen deken mee te nemen.

WAT ALS IK ZWANGER BEN?

Ben je zwanger maar wil je het nog even geheim houden? Breng de docent dan privé op de hoogte van je situatie zodat we je vooraf kunnen vertellen wat je (heel subtiel zonder dat iemand het merkt) wel en niet kan doen. Yoga is prima te beoefenen in het begin van je zwangerschap, maar er zijn wel een paar kleine dingen waar je rekening mee dient te houden.